Mag ik eigen accesoires (muis, oortjes) aansluiten?

Het aansluiten van oortjes of een muis dat geschikt is voor deze laptop is toegestaan. Je kan hiervoor zowel draadloze (via Bluetooth) als bekabelde oplossingen kiezen. De school is niet verantwoordelijk voor het foutief gebruik van deze accessoires.  

Kan ik printen op school?

Neen, dit kan niet. De digitale omslag heeft in tegenstelling tot wat je zou verwachten een enorme papierberg veroorzaakt. Als school willen wij op allerlei vlakken aandacht hebben voor overconsumptie en milieubescherming. Daarom streven we er naar de hoeveelheid papier waar het kan zo veel als mogelijk te beperken.

Mogen eigen externe USB drives gebruikt worden?

Ook al staat er een up to date antivirus programma op je laptop, we vragen je GEEN externe drives te gebruiken.  Malware en andere schadelijke programma’s komen vaak via deze weg in netwerken terecht. Voor het delen van (grote) bestanden met elkaar zijn er heel wat oplossingen. Gebruik je OneDrive, Smartschool of WeTransfer.  

Waarom mogen we niet onze eigen laptop gebruiken?

Alle leerlingen werken met een toestel van de school. Hier staat de nodige software op, aangepast aan de noden van de school. Ook zijn we dan zeker dat de nodige veiligheidsinstellingen juist staan en de antivirus software steeds up to date is.   Omdat ook alle leerlingen met hetzelfde toestel werken, maakt dat het onderhoud en oplossen van problemen eenvoudiger. We kunnen elkaar ook helpen omdat… Lees verder Waarom mogen we niet onze eigen laptop gebruiken?

Wat als de batterij niet meer oplaadt?

Kijk na of de oplaadkabel correct is aangesloten.   Kijk of er geen kabelbreuk is in de oplader. Het is niet toegestaan een eigen “universele laptopoplader” aan te sluiten op je laptop. Indien deze niet helemaal het juiste type is, kan deze op langere termijn je batterij stuk maken.   Als je merkt dat de batterij steeds meer tijd nodig… Lees verder Wat als de batterij niet meer oplaadt?